2010-11-16 00:11:30• hírek • Kocsis Zoltán

Élt a lehetőséggel a CFR: bosszút állt és kapaszkodik

Egy mérkőzés maradt hétfőre a román labdarúgó élvonal, a Liga1 15. fordulójából, amely hatalmas jelentőséggel bírt a Kolozsvári CFR számára: mivel valamennyi bajnokaspiráns botlott és pontokat veszített ebben az etapban, a címvédő számára remek esély adódott, hogy valamennyit faragjon így is tetemes hátrányából.

A besztercei találkozónak külön pikantériát adott, hogy a két gárda csütörtökön a Román Kupa negyeddöntőjében már találkozott egymással, akkor pedig a Gloria játékosai egy erősen vitatható büntetővel hatalmas meglepetésre kiejtették a címvédő kolozsváriakat. A hétfői találkozó is sokáig úgy nézett ki, mint a csütörtöki: hiába támadott lényesen többet és veszélyesebben a CFR, nem tudott betalálni. A büntető ezúttal sem maradt el az éppen aktuális vendég együttes számára, ám Szukala kezezése után Cadu tizenegyesét Albut védeni tudta.


A CFR ezúttal legyőzte  a Besztercét fotó: cfr1907.ro
A CFR ezúttal legyőzte  a Besztercét fotó: cfr1907.ro


A hazaiak portása aztán az 55. percben hősből bűnbakká változott: Traoré védhető lövését nem tudta hárítani, ezzel pedig a vendégek megszerezték a vezetést. Negyed óra elteltével a hazaiak már nem csak gól-, hanem emberhátrányba is kerültek, amikor Nalati megkapta második sárga lapját. Míg az első félidőben a hazaiak főleg Ribeiro Moraes révén azért okoztak némi gondot a vendég védelemnek, addig a második játékrészben a Beszterce teljesen erőtlen volt. Így hát Traoré második találata sem váratott sokat magára (az elefántcsontparti egy fejessel volt eredményes), a meccs legszebb gólját azonban Bjelanovic szerezte: a vasutasok horvát csatára a 85. percben sarokkal állította be a 3-0-ás végeredményt. Azért „csak" 3-0-ásat, mert a ráadásban előbb de Zerbi, majd Bjelanovic is elpuskázott egy-egy nagy helyzetet - utóbbi volt a nagyobb.

Győzelmével a címvédő megszerezte 22. pontját, ezzel pedig feljött a hetedik helyre, megelőzve a Steauát. A kolozsváriak hátránya azonban továbbra is hatalmas a listavezető Galaccal szemben, akik 33 egységet gyűjtöttek eddig. Őket a Temesvár (29.), a Rapid (26.), a Medgyes (25.), a Vaslui (25.) és a Dinamo (24) követi.

Eredmények:
Beszterce - Kolozsvári CFR 0-3
gólok: Traoré (55., 71.), Bjelanovic (84.)

Korábbi eredmények:
Galac - Branesti 1-1
gólok: Pena (90.), illetve Avram (36.)

Vaslui - Astra 0-0

Kolozsvári Universitatea - Pandurii 1-1
gólok: Bostina (68.), illetve Stromajer (7.)

Urziceni - Temesvár 1-1
gólok: Todoran (81.), illetve Popovici (56.)

Brassó - Sportul Studentesc 2-0
gólok: Majernik (10.), Ilyés (31.)

Marosvásárhely - Rapid 1-0
gól: Sosa (6.)

Steaua - Medgyes 0-1
gól: Eric (3.)

Dinamo - Craiova 2-2
gólok: Adr. Cristea (22., 11-es), Torje (36.), illetve Piturca (14., 85.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: